Dag Almerheim´s presentation.

Bild på Dag Almerheim

Jag sökte den här kursen för att äntligen få lite struktur i mitt HTML-knackande. Jag började tidigt med detta i bl a PageMill, sedan vidare i tidigare versioner av Dreamweaver. Jag förstod vad tabeller var för något och kunde justera med valign center osv. När lager kom blev jag lite gladare för att de kunde konverteras till tabeller, som de flesta webbläsare kunde läsa.

Jag lämnade HTML och började göra applikationer i Director. Har programmerat en hel del LINGO. Sedan kom Flash med As 3.0 och seglade om sina större syskon (Director och Authorware) och nu jobbar jag mest i Flash! HTML lämnade jag nästan helt och när jag behövde körde jag vilt i designläget i bl a Dreamweaver. Nu ska det bli ordning på knackandet hoppas jag!

De högre krav som kommer att ställas på lärare och deras behörighet gjorde att det nu är dags att se om sitt hus och få en gedigen högskoleutbildning i några av de områden som jag kan tänkas undervisa i. Jag pluggar även Multimedia för webben och kommer senare i höst att fördjupa mig i As 3.0 i en kurs på Gotlands högskola.

Familjeförhållanden, intressen mm

Gift, två vuxna döttrar. Examinerad bildpedagog. Lång erfarenhet av anställningar i olika skolformer. Har haft eget företag (enskild firma) i 10 år. Avvecklat 2006. Varit Anställd som Art Director på TV-företaget K-WORLD. Tillbringar mycket tid framför datorn. Några av de dataprogram som jag jobbar med: Behärskar bildregigeringsprogram, både för stillbilder och rörliga bilder/film. Behärskar även olika författarprogram framför allt Flash och Director. Leker med många andra program. (AfterEffects, Blender 3d och diverse ljudprogram).

Tillbringar mer och mer tid på landet. Har goda kunskaper i att bygga hus. Fotograferar, går i skog mark och skådar fågel och letar svamp.

Några olika favoriter

Musik
Bob Dylan
Keith Jarret
Mat
Fisk och skaldjur
Lammkött/Kyckling gärna med exotiska kryddor
Film
Det vita bandet
Citizen Kane
Sporter som jag ser på
Snooker
Fotboll på landslagsnivå
En text om film
Mina elevers arbeten
En film om bildanalys
-------------------------------------------------------------------------
Här nedan visar jag en film. Tyvärr beslutades att de kreativa ämnena i den Nya gymnasieskolan skulle tas bort. Hmm...